American Gods

Bilden är från Bokus

Vad händer när människor emigrerar till nya världen och tar med sig sina gamla gudar och vad händer sedan när dessa gamla gudar sakta glöms bort när människan finner nyare och mer spännande ting och företeelser att dyrka och offra till?

Shadow plockas upp av den mystiske Mr Wednesday som visar sig för en nordbo vara en mycket gammal bekantskap. De färdas sedan genom ett amerikanskt landskap där gudar vandrar osedda och allt svagare genom en minst sagt annorlunda verklighet.

För den som inte känner till Neil Gaiman är detta en författare med en osviklig förmåga att skildra både det mjuka och det hårda för både barn och vuxna. Prova Amerikanska Gudar och ännu hellre American Gods… skynda skynda

Från texten på Bokus:

Amerikanska gudar utkom för första gången 2001 och har översatts till över 30 språk. Nu kommer den i nyutgåva, med nyskrivet förord av Neil Gaiman. För närvarande jobbar Freemantle media med en filmatisering av boken.
Amerikanska Gudar är Neil Gaimans bästa och mest ambitösa roman och ett underbart sätt att stifta bekantskap med en omtalad författare. Under en otäck, märklig och närmast hallucinogen road-trip genom USA tacklar Gaiman allt från informationssamhällets våldsamma angrepp till dödens mening, utan att för den skull offra den knivskarpa intrigen, humorn eller den sprudlande berättarglädjen.

Boken har vunnit en mängd fina priser, bl.a. Hugo Award for Best SF/Fantasy Novel, Bram Stoker Award for Best Horror Novel, Nebula Award for Best Novel. Vi garanterar en läsupplevelse utöver det vanliga!

”Detta är fantasylitteratur utan barbarer i svärd och sandaler. Det är fantasy i de mest grundläggande bemärkelserna: fantasifullt och fantastiskt.” Göteborgs Posten

 bibl